Wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen, recreëren in bosrijk Swalmen

 

Swalmen en omgeving

Swalmen (in dialect ‘Zjwame’) ontleent zijn naam aan de rivier de Swalm, die zijn oorsprong vindt in het nabije Duitsland. Aan de oostkant van Swalmen bevindt zich een uitgestrekt bosgebied, dat over de grens aansluit op het Bruggener en Elmpterwald. Mede door dit prachtige bos is Swalmen een voortreffelijke omgeving om te wandelen, te fietsen en voor tochten te paard. Te midden van dit bosrijk gebied bevindt zich Herberg de Bos, een (eet)café met een groot terras en slaapmogelijkheden in knusse trekkershutten.

Ga internationaal vanuit Swalmen

Swalmen grenst direct aan Duitsland. Ook België is naast de deur. U kunt dus op één dag eenvoudig drie landen bezoeken, per auto, op de motor, per fiets of zelfs te voet. Herberg de Bos fungeert graag als uw uitwijkbasis.

Wandelen en fietsen rond Swalmen

Het Pieterpad, het langst aaneengesloten wandelpad van Nederland, loopt precies langs Herberg de Bos. Onze herberg bevindt zich op 411 kilometer van Pieterburen en op 81 km van de Sint Pietersberg. Hiermee is ons terras en ons eetcafé de ideale plek voor een langere of korte stop tijdens uw wandeling of fietstocht. Want ook voor idyllische fietstochten en avontuurlijke mountainbiketochten is de omgeving van Herberg de Bos uitstekend gesitueerd. Midden-Limburg kent namelijk een uitgebreid fietsenknooppuntennetwerk van circa 1000 kilometer fietsroutes. Uniek in ons gebied is dat de fietstochten grensoverschrijdend zijn en aansluiten op het Duitse en Belgische netwerk.
Besluit u na een dag wandelen of fietsen dat u er nog een dag aan vast wil knopen in ons bosrijke gebied? U kunt overnachten in een trekkershut op ons terrein. Wandelkaarten en fietskaarten zijn verkrijgbaar bij Herberg de Bos.

Bij Herberg de Bos stellen wij oplaadpunten beschikbaar waar u uw fiets kosteloos kunt opladen, terwijl
u een hapje of drankje nuttigt op het terras of in ons restaurant.

Zwemmen in Swalmen

Tegenover ons zonneterras is een groot buitenzwembad "Zwembad de Bosberg" gelegen. Ideaal dus om na een dag zwemmen heerlijk op ons terras te genieten van een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er een ruime zandbak. Ook zijn er speeltoestellen en een groot springkussen, voor urenlang speelplezier!

Avontuurlijk recreëren in Swalmen

Breakout is een groot outdoor adventure terrein, waar groepen urenlang activiteiten kunnen verrichten, zoals een touwbruggenparcours afleggen en diverse survivor activiteiten. En u weet: na gedane arbeid is het goed rusten! Wilt u dus na een intensief en vermoeiend bezoek aan Breakout genieten van een lekker hapje en drankje? Wij verwelkomen u graag op ons terras of in ons (eet)café.

 

Café Ronckenstein